Noutăți

Ședința operativă din 15.05.2023

Astăzi la Consiliul raional Sîngerei, au fost reluate ședințele operative.

În debut, vicepreședintele raionului, Iulian Erimei a salutat audiența și a oferit cuvîntul reprezentanților din domeniul sănătății.

Astfel, Vitalie Tabarcea, director interimar IMSP Spitalul raional Sîngerei, a relatat despre instalarea ecografului, perfectarea actelor pentru achiziționrea unei ambulanțe performante, formarea noului Consiliu de administrare a instituției, etc, iar Eleonora Tartacovschi, șef Centrul de Sănătate Sîngerei, a menționat despre asigurarea cu cadre medicale, participarea la colegiul la Ministerul Sănătății unde a fost abordată tema transmiterii Infecții cu HIV SIDA de la mamă la făt, dotarea cu teste pentru depistarea infecției cât și teste pentru depistarea hepatitei virale.

Ulterior, Viorel Onceanu, șef Serviciu Tineret și Sport, a vorbit despre rezultatele sportive deosebite obținute de echipele din raionul Sîngerei cât și despre demararea campionatul raional la fotbal, unde au fost înregistrate 14 echipe. Totodată, dumnealui a anunțat că la data de 20 mai, urmează să fie organizată Ziua Sportului, începând cu orele 09.00, unde se vor desfășura mai multe competiții sportive.

În continuare, Ion Harabagiu, șef Serviciul Agricultură și Cadastru, a spus despre organizarea seminarului practico- științific cu tema “Captarea carbonului”, participarea la întrevederea cu ministrul agriculturii, unde s-a discutat despre subvenționare, prețurile la carburanți, ș.a. După care,Lilia Cucoș, șef DEAI și EE, a informat că specialiștii direcției au ordonat actele și dosarele pentru Arhivă, anii 2020- 2023 și despre participarea în cadrul Comisiei parlamentare Finanțe Publice, unde au fost puse în discuție rezultatele auditului la Casa Socială cu 35 apartamente.

Vasile Țîbîrnă, specialist principal Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, a vorbit despre programul de Reparatie și întreținere a drumurilor de interes raional, fiind executate la moment 6 tronsoane de drumuri modernizate cu beton asfaltic cu grosimea de 6 cm.

Maria Zaiț, șef interimar Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, a informat că continuă să asigure prestarea serviciilor sociale cetățenilor raionului și refugiaților, participarea la instruirile organizate de ministrul de resort iar Lilia Scurtu, șef adjunct Direcția Educație, a stipulat despre evaluarea calității rezultatelor academice, proces monitorizat de colaboratorii Direcției, analiza și aprobarea numărului de clase pentru noul an de studiu, lansarea în premieră de către Ministerul Educației aprogramului de studiere a limbii române, perioada de înregistrare 5 -26 mai.

Pe parcursul ședinței au mai fost reltate informații din domeniul culturii, arhivă, administrație publică, juridic și resurse umane, etc.