Media, Noutăți

Ședința operativă din 18.10.2021

Săptămîna începe cu ședința operativă, petrecută astăzi de conducerea raionului Sîngerei, împreună cu șefii Subdiviziunilor Consiliului raional și serviciilor desconcentrate.

În debut, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, a salutat audiența și a făcut o retrospectivă a evenimentelor ce s-au petrecut în raion pe parcursul săptămînii trecute.

Mai apoi, dumnealui a oferit cuvînt specialiștilor din domeniul sănătății care au relatat despre agravarea situației epidemiologice în raionul Sîngerei, creșterea numărului de cazuri Covid-19 pozitive, adresarea tardivă a pacienților infectați, lipsa locurilor disponibile în secția Terapie Intensivă, asigurarea cu medicamente, monitorizarea pacienților cu forme ușoare la domiciliu. În acest context, președintele raionului, dl Grigore Corcodel, a vorbit despre neregularitățile admise de personalul medical în procesul de imunizare și emitere a certificatelor Covid-19.  

Ulterior, șeful Direcției pentru Siguranța Alimentelor, a specificat despre efectuarea verificărilor în magazinele alimentare din raion și înregistrarea încălcărilor privind termenul de valabilitate a  produselor.

Cu informații relevante din domeniile: situații excepționale, protecția mediului, asistență socială, cultură, economie și atragerea investițiilor, educație și securitate publică, au intervenit conducătorii subdiviziunilor Consiliului raional și ai serviciilor desconcentrate.