Media

Ședința operativă din 19.06.2023

Săptămna lucrativă în cadrul Consiliului raional a debutat astăzi cu tradiționala ședință operativă.

Dl Iulian Eremei, vicepreședintele raionului Sîngerei a salutat audiența, menționînd totodată despre multitudinea de evenimente desfășurate în săptămîna precedentă.

În continuare, dna Angela Spînu, CS Sîngerei(Sîngerei), a informat despre participarea instituției la evaluarea studiului 2021-2022 cu privire la acordării primiului ajutor pacienților.Rezultatele sunt îmbucurătoare comparative cu anii precedent. Studiul a fostv efectuat de ctre Babca Mondială.

Cu informații din domeniul  businessului a informat pe cei prezenți dna Ludmila Prociuc, managerul Incubatorului de Afaceri Sîngerei, care a menționat cî pe parcursul săptămînii a fost implicate în mai multe evenimente precum : ședința cu primarii din raion, seminar de instruire cu agenții economici din raion care doresc să-și îmbunătățească afcerea, organizat și desfășurat de o organizație din Elveția .

Ulterior, dna Maria Bajura, șef Direcția Educație a menționat că la ziua de azi examenele s-au încheiat, sunt atît rezultate positive cît și negative. Sesiunea suplimentară pentru cei ce au contestat rezultatele va avea loc în luna iulie. Manifestările dedicate absolvirii au fost interzise cu toate acestea în unele instituții ele s-au petrecut.

Dna Vera Serbușca, specialist principal Direcția Economie, Atragerea Investițiilor și Efeciența Energetică  a menționat că specialiștii direcției au participat la întocmirea proiectelor de decizii, au fost revizuite prețurile la serviciile de evacuare a deșeurilor de ÎM ”Indmetalcongaz”, au fost întocmite răspunsuri la scrisorile primate de la institușiile ierarhic suprerioare.

Mai apoi dl Valeriu Rusu, șef Secția Cultură, a reiterat despre activitățile desfășurate de secția pe care o conduce pe parcursul sptămînii trecute, depuneri de flori la bustul lui M. Eminescu și alte pietre commemorative din raion. A menționat că sunt în așteptarea a 11 studenți , absolvenți ai școlii ”N. Botgros”,care vor fi încadrați în cîmpul muncii. S-a participat la Fedtivalul Fanfarelor din raionul Florești.

Spre final, dl Vitalie Tabarcea a menționat că pe data de 23 iunie se va organiza Ziua Funcționarului Public, sunt așteptate specificașii sau nominalizări din partea instituțiilor disconcentrate și celor care sunt subordinate Consiliului raional Sîngerei.