Media, Noutăți

Ședința operativă din 20.09.2021

Noi subiecte de importanță majoră au fost discutate astăzi în cadrul ședinței operative la Consiliul raional.

În debut, dl Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului a informat despre ședința extraordinară a Consiliului raional care din motivul absenței consilierilor nu a avut loc. Dumnealui a solicitat în acest sens o notă de serviciu de la secretarul Consiliului, dna Mihaela Luca.

Ulterior, reprezentanții din domeniul sănătății au intervenit cu informații importante despre situația epidemiologică, creșterea numărului de cazuri Covid-19, desfășurarea Campaniei de informare în privința imunizării, redeschiderea secției Covid în Spitalul raional, internarea a 34 pacienți pozitivi, dintre care doar 2 fiind vaccinați și monitorizarea altor 126 pacienți la domiciliu.

Dl Ion Bîrsanu, vicepreședintele raionului a făcut apel la  responsabilitate și implicarea tuturor actorilor pentru informarea corectă și convingerea cetățenilor despre siguranța vaccinei.

Mai apoi, au fost relatate informații despre respectarea măsurilor epidemiologice în localurile de alimentație publică, procentul de vaccinare a bovinelor, măsurile întreprinse pentru nimicirea ambroziei, situația din domeniul protecției mediului cît și intervențiile efectuate de colaboratorii Secției pentru Situații Excepționale.

Pe parcursul ședinței, cu informații relevante au intervenit dl Valeriu Rusu, șef Secție Cultură, dna Lilia Cucoș, șef Direcție Economie și Atragerea Investițiilor, dna Olga Timofeev, șef Secția Administrativ-Militară, dl Vasile Țîbîrnă, șef Secție Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, dl Octavian Banaru, șef Direcția Finanțe, dl Mihail Curciuc, șef-adjunct Direcția Educație și dna Maria Bajura, șef DASPF.