Noutăți

Ședința operativă din 22.01.2024

În dimineața aceasta, șefii direcțiilor și secțiilor Consiliului raional s-au adunat într-o ședință operativă, unde au fost prezentate rezultatele obținute în săptămâna precedentă, împreună cu provocările cu care se confruntă și obiectivele stabilite pentru săptămâna în curs.
Președintele raionului Sîngerei, Cristian Cainarian, a salutat participanții și a adus la cunoștință că indiferent de condițiile meteo nefavorabile situația a fost monitorizată continuu, fiind asigurat accesul către toate localitățile raionului.
Ulterior, în cadrul ședinței, s-au adus informații din domeniul medical. Vitalie Tabarcea, șef interimar al IMSP Spitalul raional Sîngerei, și Angela Spînu, șef adjunct al Centrului de Sănătate Sîngerei, au prezentat date despre creșterea numărului de pacienți internați, acordarea ajutorului medical și sporirea numărului de infecții, inclusiv cazuri de gripă și Covid-19.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, au fost furnizate informații din diverse domenii:

  • Business și antreprenoriat: lansarea paginii web a Incubatorului de Afaceri Sîngerei și aplicarea la alte două proiecte investiționale.
  • Tineret și sport: derularea Campionatului raional de Baschet, ediția 2024, desfășurarea ședinței Consiliului raional de tineret, organizarea acțiunilor de caritate cu implicarea tinerilor și reluarea seminarilor pentru tineri.
  • Agricultură și cadastru: întocmirea Registrului pagubelor pentru anul 2023, finalizarea rapoartelor funciare și stabilirea obiectivelor de activitate.
  • Arhivă: necesitatea identificării urgente a spațiului destinat pentru păstrarea de stat.
  • Gospodărie comunală și drumuri: confirmarea că toate drumurile sunt practicabile și ajustarea documentației necesare pentru licitația publică.
  • Economie și atragerea investițiilor: anunțarea agenților economici pentru participarea la cea de-a 21-a ediție a expoziției „Fabricat în Moldova”, din 31 ianuarie, la Moldexpo, și colaborarea cu aceștia în cadrul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.
  • Cultură: evenimentele culturale planificate, finalizarea rapoartelor și analiza programului de activități pentru anul 2024 împreună cu angajații din domeniul culturii.
  • Educație: organizarea acțiunilor de informare a elevilor în contextul comemorării victimelor Holocaustului, vizitele de monitorizare a cazangeriilor și blocurilor sanitare, precum și organizarea ședinței cu managerii instituțiilor de învățământ.
  • Finanțe: progresul în execuția bugetului raional pentru anul 2023.