Media, Noutăți

Ședința operativă din 25.10.2021

Dimineața acestei zile a început cu ședința operativă la Consiliul raional Sîngerei. În cadrul acesteia, au fost abordate subiecte ce vizează domeniul sănătății, educației, culturii, asistenței sociale, sportului și securității publice.

Astfel, dl Grigore Corcodel, președintele raionului, a vorbit despre situația din raion, oferind cuvînt reprezentanțiilor din domeniul sănătății.

În continuare, dl Gheorghe Balea, medic principal, Centrul de Sănătate Publică Bălți (Sîngerei), dl Vasile Malcoci, vicedirector IMSP “Spitalul raional Sîngerei” și dna Eleonora Tartacovschi, șef IMSP “Centrul de Sănătate Sîngerei” au relatat despre situația epidemiologică, fiind menționat faptul creșterii alarmante a cazurilor Covid-19 pe terioriul raionului, rata scăzută a procentului de imunizare, asigurarea cu butelii de oxigen, medicamente cît și monitorizarea zilnică a pacienților care se tratează la domiciliu.

Dl Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului, a vorbit despre starea de urgență, modul de activitate a instituțiilor și școlilor în contextul Covid-19.

 În acest context, dl Mihail Banaru, șef interimar Inspectoratul de Poliție Sîngerei, a vorbit despre monitorizarea echipelor mobile, în vederea prevenirii virusului cît și despre vaccinarea a 47% din angajații Inspectoratului de Poliție Sîngerei.

Cu alte informații referitoare la domeniile de activitate au intervenit pe parcurs, dna Maria Bajura, șef Direcție Asistență Socială și Protecție a Familiei, dl Valeriu Rusu, șef Secție Cultură, dl Viorel Onceanu, specialist Serviciu Tineret și Sport, dna Olga Timofeev, șef Secție Administrativ-Militară, dl Octavian Banaru, șef Direcția Finanțe.

Secția Administrație Publică