Noutăți

Ședința operativă din 26.02.2024

❗️O nouă săptămână începe la Consiliul raional Sîngerei cu sedința operativă.

👉Cristian Cainarian, președintele raionului, a deschis întâlnirea salutând participanții și oferind o retrospectivă a evenimentelor din săptămâna anterioară unde au fost abordate o serie de probleme din diferite domenii, inclusiv agricultura, educația, eficiența energetică și gazificarea localităților. De asemenea, a menționat pregătirea pentru ședința ordinară a Consiliului raional și a oferit cuvântul secretarei interimare a Consiliului raional, Angela Mihaliuc.
✅Dumneaei a discutat problemele întâmpinate în elaborarea proiectelor de decizie referitoare la serviciul psiho-pedagogic și transmiterea bunurilor distincte ale Consiliului raional în proprietatea statului. A relatat și despre desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției vacante de șef al Secției Juridice și Resurse Umane, subliniind și despre necesitatea prezentării urgente a tuturor proiectelor de decizie.
📌În continuare, au fost prezentate rezultatele obținute în diverse domenii de activitate ale Consiliului raional Sîngerei.
📎Printre acestea s-au numărat aspecte contabile și financiare, activități administrative și militare, sectorul medical, tineret și sport, afaceri și antreprenoriat, administrație publică, agricultură și cadastru, arhivă, construcții și drumuri, cultură, educație și finanțe.
🔸La finalul ședinței, vicepreședinta raionului, Vera Serbușca a informat despre pregătirea comisiilor pe diferite segmente și despre desfășurarea viitoare a concursului la Î.M. Centrul Stomatologic Sîngerei, iar vicepreședintele raionului, Ivan Cebotari, a menționat că vizitele oficialilor în teritoriu au evidențiat necesitatea acordării de mai mult ajutor agenților economici.