Media, Noutăți

Ședința operativă din 28.02.2022

Astăzi, la Consiliul raional Sîngerei sămptămâna a început cu desfășurarea ședinței operative. În cadrul acesteia, au fost discutate subiecte ce vizează domeniul sănătății, învățământului, culturii și asistenței sociale.

În debut, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, a oferit cuvîntul dl Gheorghe Balea, medic principal, Centrul de Sănătate Publică Bălți (Sîngerei), dl Vasile Malcoci, vicedirector IMSP “Spitalul raional Sîngerei” și dna Eleonora Tartacovschi, șef IMSP “Centrul de Sănătate Sîngerei” au relatat despre situația epidemiologică, fiind menționat faptul scăderii a cazurilor Covid-19 pe terioriul raionului și dicutînd despre ajutorul medicilor pentru refugiații din Ucraina.

Mai apoi, dna Maria Bajura, șef DASPF, a informat referitor la refugiați din Ucraina și deschiderea a 6 centre de colectare a bunurilor în raionul Sîngerei, care sunt organizate în primăriile: Chișcăreni, Alexandreni, Pepeni, Rădoaia, Sîngereii Noi și or.Sîngerei, la evidență sunt 90 de persoane.

Cu alte informații referitoare la domeniile de activitate au intervenit pe parcurs, dl Valeriu Rusu, șef Secție Cultură, dl Viorel Onceanu, specialist principal Serviciul Tineret și Sport, dna Lilia Cucoș, șef Direcție Economie și Atragerea Investițiilor și dl Octavian Banaru, șef Direcția Finanțe.

Pentru a urmări sesiunea live a ședinței operative din 21.02.2022, accesați aici:

https://www.facebook.com/consiliulraional.singerei.5/videos/1582731118755304/