Media, Noutăți

Ședința operativă din 28.03.2022

O nouă săptămînă cu noi obiective trasate în cadrul ședinței operative a debutat astăzi la Consiliul raional Sîngerei.

Pentru început, vicepreședintele raionului, dl Tudor Tutunaru, a salutat audiența și a oferit cuvîntul reprezentantului din domeniul asistenței sociale, solicitînd informația referitor la pensile și contribuția statului la acest capitol pentru bătrînii din raion, legislația în vigoare și prezentarea informație despre refugiații din Ucraina.

La acest capitol, dna Maria Bajura a adus la cunoștință, Hotărârea de Guvern nr.199 din 2022 privind modificarea Hotărârii de Guvern nr.1167 din 2008, “Cu privire la modificarea regulamentului cu privire la modul de stabilire  plății ajutorului social”, rata inflației este de 13,94%, direcția asistență socială activează conform planului stabilit.

Dl Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului, a menționat că domeniul asistenței sociale este una din cele mai importante domenii din cauza tuturor situațiilor stabilite și unde cetățenii pot activa pagina web a DASPF pentru a afla mai multe informații.

Mai apoi, dl Vasile Malcoci, director interimar IMSP Spitalul raional Sîngerei și dna Eleonora Tartacovschi, șef Centrul de Sănătate Sîngerei, au raportat despre scăderea numărului de cazuri Covid-19, numărul pacienților în secțiile Covid, asigurarea cu medicamente și compensarea acestora și despre rezolvarea problemelor în legătură cu alimentele pentru pacienți.

La finalul ședinței, dna Mihaela Luca, Secretarul Consiliului Raional a informat audiența despre convocarea ședinței Ordinare a Consiliului raional, care va avea loc la data de 31.03.2022.

Pe parcurs, au fost raportate și alte informații importante din domeniile: administrație publică, educație, juridic, economie și atragerea investițiilor, contrucție, întreținerea drumurilor, sport și finanțe.

 Toate acestea le puteți privi detaliat în videoul:

https://www.facebook.com/consiliulraional.singerei.5/videos/520300509657836/