Noutăți

Ședința operativă din 29.01.2024

Săptămîna lucrativă a debutat la Consiliul raional cu retrospectiva evenimentelor petrecute și trasarea obiectivelor pentru săptămîna ce urmează.

Președintele raionului, Cristian Cainarian, a salutat audiența și a transmis sincere felicitări cu ocazia Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, ce urmează a fi sărbătorită pe 1 februarie. A evidențiat importanța eforturilor depuse de către toți cei implicați în administrația publică locală, subliniind că aceștia sunt alături de oameni și contribuie la gestionarea diverselor probleme sociale și economice.

Totodată, dumnealui a vorbit despre vizita la Bilicenii Vechi a Secretarului de Stat din cadrul Ministerul Mediului în legătură cu deschiderea unui Poligon de deșeuri, destinat colectării, sortării și chiar utilizării comerciale a deșeurilor.

În cadrul ședinței, s-a prezentat o analiză detaliată a situației din raion, luând în considerare diverse domenii: sistemul medical, activitățile culturale și educaționale, tineret, gospodărie comunală și drumuri, atragerea investițiilor, agricultură și cadastru, etc.

S-a evidențiat, de asemenea, necesitatea constituirii comisiei de recensământ cu termen limită până la 31 ianuarie și s-au adus în atenție diverse inițiative și proiecte ce vizează îmbunătățirea condițiilor de viață și serviciilor pentru comunitatea locală.

În concluzie, s-a încurajat prezentarea oricăror probleme, evidențiindu-se dorința de a aborda și soluționa colectiv provocările existente în raionul Singerei.