Noutăți

Ședința operativă din 30.01.2023

Ședința operativă din acest debut de săptămînă a început la consiliul raional Sîngerei cu retrospectiva evenimentelor desfășurate săptămîna trecută.

Președintele interimar al raionului, Ivan Cebotari a făcut referire la succesele obținute de către direcțiile și secțiile entității și a oferit cuvîntul reprezentanților din domeniul sănătății.

În acest context, Vasile Malcoci, director interimar IMSP Spitalul raional Sîngerei, a adus mulțumiri Consiliului raional pentru implicare și conectarea spitalului la apeductul Soroca- Bălți – Sîngerei. Totodată, dumnealui a accentuat că sunt asigurați cu medicamente și cele necesare. În continuare, Angela Spînu,  șef adjunct Centrul de Sănătate Sîngerei, a relatat despre creșterea cazurilor Covid -19 cu monitorizarea pacienților de către medicii de familie.

Ulterior, Ludmila Prociuc, administrator Incubatorul de Afaceri Sîngerei, a menționat despre finisarea raportului de activitate și înregistrarea rezultatelor deosebite.

Vitalie Tabarcea, șef Secție Administrație Publică a informat despre marcarea Zilei autonomiei locale care va fi petrecută la 2 februarie ora 13.00 în incinta Casei de Cultură „Nicolae Iorga”.

Pe parcursul ședinței de astăzi au mai fost expuse informații din domeniile: juridic și resurse umane, tineret și sport, agricultură și cadastru, drumuri și gospodărie comunală, asistență socială și protecție a familiei, educație, finanțe etc.

La final, Mihaela Luca, secretarul Consiliului raional, a informat despre convocarea ședinței extraordinare a Consiliului raional Sîngerei care se va desfășura la 31.01.2023, ora: 10.00 în Casa de Cultură „Nicolae Iorga”.