Media, Noutăți

Seminar de instruire privind aplicarea legislației în domeniul ajutorului de stat

La solicitarea Consiliului raional, Direcția Economie și Atragerea Investițiilor cu participarea colaboratorilor de la Consiliul Concurenței “Oficiului Teritorial Nord”, mun. Bălți, au organizat astăzi, un seminar de instruire privind aplicarea legislației în domeniul ajutorului de stat pentru reprezentanții autorităților publice locale din raionul Sîngerei.

 Evenimentul a fost deschis cu un cuvînt de salut al Vicepreședintelui raionului Sîngerei  , dl Iulian Erimei. Ulterior angajații  Consiliului Concurenței au evidențiat aspectele principale ce țin de aplicarea corespunzătoare a legislației în domeniul ajutorului de stat, prezentând modalitățile de notificare și raportare a ajutorului de stat, precum și menționând obligativitatea notificării și raportării tuturor ajutoarelor de stat acordate, completarea formularelor de notificare și raportare a ajutoarelor de minimis și ajutoarelor de stat acordate în anul 2021, “Sistemul Informaţional Registrul Ajutoarelor de Stat din Moldova”(SIRASM).

În final, angajații Consiliului Concurenței au oferit răspunsuri la întrebările participanților seminarului.

Reiterăm, că în conformitate cu prevederile Legii cu privire la ajutorul de stat nr. 139/2012, furnizorii de ajutor de stat urmează să raporteze Consiliului Concurenței până la data de 31 martie 2022 toate ajutoarele de stat acordate pe perioada anului 2021.

       Vera Serbușcă,

specialist principal DEAI