Media, Noutăți

Semnarea Acordului pentru crearea unui serviciu de screening auditiv

Astăzi, la Consiliul raional Sîngerei, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel și dna Angela Moiseeva, președintă a Asociației „AudiViz”, au semnat un Acord despre crearea unui serviciu de screening auditiv, care va fi creat la Spitalul Raional Sîngerei și care va asigura identificarea și prevenirea timpurie a pierderilor de auz la copii, datorită unui proiect implementat de Asociația „AudiViz” și finanțat de Uniunea Europeană.

Spitalul va fi dotat cu echipament specializat pentru testarea auzului nou-născuților și copiilor cu vârsta de până la 7 ani. Va fi creată o echipă din lucrători medicali, care se va deplasa la 12 centre de sănătate din comunele raionului pentru testări. În total, de acest serviciu vor beneficia 1200 de copii din raion. Familiile copiilor identificați cu deficiențe de auz vor fi monitorizate și ghidate pe durata procedurilor de diagnosticare și reabilitare sociomedicală a copilului.
Proiectul „Programul local de screening auditiv schimbă spre bine viața copiilor cu deficiențe de auz” și are un buget de 50 797 de euro și se va desfășura până în luna iunie 2023.
Proiectul este implementat de Asociația Obștească „AudiViz” din resursele Uniunii Europene în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis.