Noutăți

Sesiune informativă pentru agenții economici din agricultură

Astăzi, s-a desfășurat seminarul de instruire cu tematica „ Capacitatea producătorilor agricoli în domeniul agriculturii cu accent pe tehnologii și soluții de eficiență energetică acesibile și durabile ” care derulează  în cadrul proiectului „Răspunsul multidimensional la provocările emergente ale securității umane în Moldova” organizată de PNUD Moldova și finanțat de către Japonia.

La eveniment au participat președintele raionului Sîngerei Cristian Cainarian, vicepreședintele Ivan Cebotari, edili locali, specialiștii SAC și DEAIEE, reprezentanți ai Incubatorului de afaceri , agenți economici cât și producători  agricoli.

În debut, președintele raionului Sîngerei , Cristian Cainarian a salutat audiența și a adus mulțumiri poporului japonez pentru implicare și încrederea acordată. Totodată dumnealui a menționat despre faptul că acest proiect are loc în 16 raioane printre care și raionul Sîngerei.

Pe durata întâlnirii s-a vorbit despre tranziția către energia regenerabilă în agricultură, principiile dezvoltării durabile în sectorul energetic cât și despre microenergetica ca soluție flexibilă pentru agricultură menționând despre avantajele și implementarea în contextual specific al agriculturii.

Ținem să menționăm că, participanții la seminar au avut parte de informații foarte utile, prezentate în mod explicit.