Noutăți

Suport constant pentru antreprenori

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Iulian Erimei, alături de șef Direcție Economie, Atragerea Investițiilor și Eficiență Energetică, Lilia Cucoș, au participat astăzi la cursul de instruire în cadrul Programului ILO „Inițiază și Dezvoltă o afacere verde” cît și la adunarea generală cu rezidenții IASg, desfășurate în cadrul Incubatorului de Afaceri Sîngerei, manager Ludmila Prociuc.

Informăm că acest curs a fost parte a Concursului de granturi pentru Ecologizarea Afacerilor și a avut drept scop instruirea potențialilor antreprenori și a antreprenorilor deja activi în întocmirea planului de afaceri.

Selectarea participanților la instruire a fost efectuată de un grup de lucru numit în baza Dispoziției nr. 72 din 06.07.2023 iar din cererile de participare primite, au fost selectate 20 de persoane.

Pe parcursul evenimentului de astăzi reprezentanți ai ODA (Organizația pentru Dezvoltarea  Antreprenoriatului), Programului ILO „Inițiază și Dezvoltă o Afacere Verde” au venit cu informații ample și idei inovative.

La final, vicepreședintele raionului, Iulian Erimei, a înmânat participanților certificate. Aceștia vor avea oportunitatea de a depune dosarele pentru finanțarea ideilor de afaceri pe care le vor prezenta.

Acțiunile sunt organizate pentru a sprijini și promova dezvoltarea afacerilor verzi și durabile în raionul Sîngerei, fiind esențiale în promovarea sustenabilității și protecției mediului înconjurător prin intermediul afacerilor.

Menționăm că în organizarea și desfășurarea evenimentului de astăzi au fost implicați specialiștii Direcției Economie Atragerea Investițiilor și Eficiență Energetică, care sunt mereu deschiși de a oferi asistență metodologică pentru antreprenori.