Noutăți

Turneul Republican la volei în memoria lui Iurie Boghiu

👉Astăzi în cadrul Gimnaziului „Iurie Boghiu” din satul Flămînzeni com. Coșcodeni, se desfășoară o noua ediție a Turneului Republican la volei, în memoria fostului colaborator al Comisariatului de Poliție Sîngerei, ofițer în cadrul Detașamentului de poliție cu destinație specială „Fulger”, IURIE BOGHIU, care a căzut cu moarte de erou în luptele de la Nistru, pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova.
👉La deosebitul eveniment au fost prezenți: președintele raionului Cristian Cainarian Cristian , Adrian Efros Ministrul Afacerilor Interne, Gheorghe Ichim deputat în parlamentul RM, consilieri raionali, edili locali, șef intermar al IP Sîngerei, Mihail Banaru, cetățeni, profesori și elevi.
În debut, la bustul eroului, din curtea Gimnaziului, care-i poartă numele, a avut loc un miting de doliu.
👉Lilia CUMPĂTĂ, director al instituției de învățămînt, a anunțat un minut de reculegere în memoria pământeanului iar oaspeții prezenți au evidențiat importanța primordială a patriotismului și au depus florile recunoștinței la bustul Eroului.
❗️Menționăm că la turneu participă 6 echipe din cadrul IP Sîngerei, IP Telenești, comuna Coșcodeni, comuna Dumbrăvița, Brigada cu Destinație Specială „Fulger” și Inspectoratul General de Carabinieri.