Noutăți

“Un mediu școlar îmbunătățit”

Drumul către o educație calitativă a ajuns astăzi la un final frumos pentru profesorii și elevii Liceului Teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni.
Modernă și dotată cu cel mai performant echipament, așa am găsit astăzi insituția de învățămînt.

Festivitatea de inaugurare a lucrărilor de renovare, a debutat cu oficierea serviciului divin de sfințire a liceului de către episcopul de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, Preasfințitul Antonie și un sobor de preoți.
Și pentru că toate lucrurile mărețe se fac cu oameni și prin oameni, renovarea capitală a L.T. „Alexandru Agapie”, a fost posibilă grație Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de către IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”.
Și așa cum Consiliul raional Sîngerei, pune un accent substanțial în domeniile sociale, inclusiv cel educațional, de această dată a contribuit cu 900 mii lei.
Astfel, s-a reușit realizarea lucrărilor de construcție a acoperișului șarpant, schimbarea articolelor de tîmplărie, lucrări pe interior (pereți, tavane, pardosele, blocuri sanitare), rețelele interioare de aprovizionare cu apă și canalizare, sistemul de încălzire, lucrări pe exterior (glafuri, riglete, pereu, soclu), construcția centralei termice și rețelele termice exterioare, stația de epurare, rețele și echipament electric, amenajarea teritoriului. Costul total al lucrărilor contituind circa 14 mln. lei.
În alocuțiunea sa, președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel, a subliniat rolul autorității locale în asigurarea condițiilor pentru defășurarea unui proces de studiu calitativ. Totodată, dmnealui a adresat mulțumiri tuturor celor care și-au adus aportul în realizarea acestui proiect.
Evenimentul a culminat cu un program deosebit al artiștilor Casei raionale de Cultură „Nicoale Iorga”, dansatorilor ansamblului Brîuleț și cu un recital de poezie prezentat de elevi.