Noutăți

Ajutor pentru gestionarea situațiilor de criză

Astăzi, cu suportul Germaniei, Consiliul raional Sîngerei a primit bunuri de primă necesitate, menite să faciliteze gestionarea eficientă a situațiilor de criză.
Acest lucru a fost posibil în cadrul proiectului realizat de ADR Nord și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.
Pentru acest fapt, anterior ADR Nord, a elaborat un chestionar în scopul analizei necesităților entităților locale din zona nord, iar autoritățile în concordanță cu nevoile primordiale, au solicitat unele bunuri.
Urmare a celor menționate, vicepreședintele Iulian Erimei, a recepționat o donație destinată raionului Sîngerei, care a constituit: generator de curent electric (71 kg, 78*61*67 cm), 30 seturi de lengerie de pat și un set antiincendiar (1m/1,3m/50 cm), bunuri de primă necesitate, achiziționate în cadrul unui proiect de susținere a Regiunii de Dezvoltare Nord și care are menirea de a contribui în gestionarea situațiilor de criză.
Ulterior, vicepreședinții raionului, Iulian Erimei și Ivan Orlovschi, s-au deplasat către Direcția Asistența Socială și Protecție a Familiei, unde în prezența șefei Direcției, Maria Zaiț, au înmînat bunurile primite, subliniind că acestea trebuie utilizate corespunzător în gestionarea situațiilor de criză.