Noutăți

Vizită de lucru a domnului Adrian Dupu

Astăzi, în cadrul unei vizite de lucru în raionul Sîngerei, a fost prezent Adrian Dupu, Secretar de Stat al Guvernului României și președintele PNL Diaspora.

La această întâlnire, alături de președintele raionului Cristian Cainarian, au participat: vicepreședintele raionului Ivan Cebotari, vicepreședinta raionului Vera Serbușcă, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Igor Curca, secretara interimară a Consiliului raional Angela Mihaliuc, primarul orașului Sîngerei Arcadie Covaliov, șefii direcțiilor și secțiilor din cadrul Consiliului Raional Sîngerei, edilii locali, consilierii raionali, reprezentanții serviciilor desconcentrate și funcționari publici.

În discursul său, președintele raionului, Cristian Cainarian, a adresat salutul său către audiență, subliniind angajamentul constant al guvernului României față de raionul Sîngerei. A menționat că cu sprijinul financiar al guvernului român, au fost reparate grădinițe, gimnazii și alte instituții importante din raion. De asemenea, a evidențiat numeroasele înfrățiri dintre localitățile din raionul Sîngerei și diverse localități din România. În încheiere, a amintit publicului că pe data de 9 iunie vor avea loc alegeri Europarlamentare, subliniind importanța participăprii masivea a cetățenilor raionului Sîngerei la acste alegeri, reeșind din faptul că colegii Europarlamentari PNL sunt principala voca a Republicii Moldova în Parlamentul European, ceea ce constituie un pilon important în parcursul European al Republcii Moldova.

Adrian Dupu și vicepreședintele organizației, Anatolie Dimitriu, au subliniat  importanța alegerilor europarlamentare pentru viitorul european al Republicii Moldova. Prin participarea activă și conștientizarea cetățenilor asupra acestui proces electoral, se deschid oportunități semnificative pentru consolidarea relațiilor cu Uniunea Europeană și pentru promovarea valorilor europene în societatea moldovenească.

În final, Adrian Dupu și Anatolie Dimitriu au transmis mulțumiri președintelui raionului pentru organizarea acestui important eveniment. Colaborarea și implicarea raionului Sîngerei în promovarea dialogului și cooperării între Republica Moldova și România sunt demne de apreciere și contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale.