Media, Noutăți

Vizită de lucru a reprezentanților ADR Nord și GIZ Moldova

Astăzi, la Consiliul raional Sîngerei s-a aflat într-o vizită de lucru reprezentanți ADR Nord și GIZ Moldova, directorul ADR Nord, dna Maria Prisacari.

La eveniment au participat președintele raionului, dl Grigore Corcodel, vicepreședinții: dl Iulian Erimei și dl Tudor Tutunaru și cei 7 directorii a instituțiilor de învățământ beneficiare, care vor beneficia de acces îmbunătățit la apă de calitate datorită echipamentelor de filtrare a apei.
Președintele raionului, dl Grigore Corcodel împreună cu dna Maria Prisacari, directorul ADR Nord au încheiat un Acord de finanțare în vederea realizării unor activități a proiectului ”Planificare SMART în domeniul managementului sectorului apei”.
De asemenea, de condițiile igienice din cadrul a 7 instituții vor fi îmbunătățite prin montarea încălzitoarelor de apă electrice instant. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova, susținut de Guvernul Germaniei.