Noutăți

Vizită de lucru la Spitalul raional Sîngerei

 

Astăzi vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru a mers într-o vizită de serviciu în cadrul IMSP Spitalul raional Sîngerei. Acolo, alături de directorul interimar al instituției medicale, Vasile Malcoci, au monitorizat efectuarea lucrărilor de reparație a blocului alimentar.

În cadrul bucătăriei activează 7 specialiști care reușesc să asigure cu mîncare circa 150 pacienți, meniul pentru per persoană fiind de 30 lei.

Dl Tudor Tutunaru, s-a interesat de condițiile de activitate a personalului, dotarea cu echipament și a evidențiat importanța calității produselor și a modului de preparare a alimentelor, astfel încât acestea să fie în concordanță cu cerințele actelor normative.

Un subiect aparte a vizat eventuala criză energetică, fiind manifestată îngrijorarea referitor la sursele alternative utilizate pentru funcționarea utilajului instalat în blocul alimentar, la care dl Vasile Malcoci, a informat despre posibilitatea conectării echipamentelor electrice, astfel încât asigurarea pacienților cu alimente nu v-a fi perturbată.

Menționăm că edificiul a fost construit în anul 1985 cu capacitate maximă pentru 700 de pacienți. La moment, lucrările se execută voluntar de către angajații spitalului, fapt ce permite economisirea mijloacelor financiare la capitolul cheltuieli de personal.