Noutăți

Vizită de lucru în satul Rădoaia

Astăzi, președintele raionului, Cristian Cainarian a efectuat prima vizită în teritoriu din acest an.
Inițial, dumnealui a mers în primăria Rădoaia, unde a avut o întrevedere cu primarul localității, Ion Pînzaru. Dumnealor, au discutat despre importanța unei colaborări constructive între APL I și APL II în scopul îmbunătățirii nivelului de trai pentru locuitorii din satul Rădoaia.
Ulterior, oficialii s-au deplasat la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, unde președintele raionului a dialogat cu directorul instituției de învățământ, Vitalie Petrov.
Acesta a prezentat realizările remarcabile ale instituției de învățământ liceal, printre care se numără:
renovarea sălilor de studiu și a sălilor de sport;
obținerea locului învingător în cadrul Concursului „Clasa Viitorului”;
dotarea laboratoarelor de fizică, chimie și biologie cu echipamente în valoare de circa 400.000 lei;
selectarea pentru participare în cadrul unui proiect privind implementarea serviciilor de management al energiei la nivel național.
🤝În urma discuțiilor, președintele raionului, împreună cu primarul de Rădoaia și directorul Liceului „Ion Creangă”, au convenit asupra unor obiective pe termen mediu:
📌efectuarea expertizei tehnice a clădirii;
📌necesitatea identificării resurselor financiare în scopul implementării unui proiect de eficientizare energetică luînd în considerație consumul mare de energie pentru întreținerea clădirii;
📌identitficarea soluțiilor în vederea finisării construcției stadionului de mini fotbal din curtea Liceului.
👉La final, Președintele raionului a manifestat sprijinul ferm al administrației raionale pentru proiectele prioritare ale instituției de învățământ.