Media, Noutăți

Voluntarii Fondului pentru Tineri Sîngerei

Voluntarii Fondului pentru Tineri Sîngerei, ghidați de coordonatorul Ana Bucur, s-au întîlnit astăzi cu președintele raionului Sîngerei, dl Grigore Corcodel.

La moment tinerii derulează Campania „Totul va fi bine” și în acest context au adresat președintelui mai multe întrebări ce țin de asigurarea cu condiții prielnice de trai pentru refugiații ucraineni, asigurarea acestora cu medicamente, aistență psihologică și toate cele necesare.
Dl Grigore Corcodel, a subliniat că la moment în raionul Sîngerei au fost cazate circa 250 persoane iar numărul acestora se schimbă constant.
La fel, dumnealui a specificat că membrii Comsiei pentru Situații Excepționale a raionului, Inspectoratul de Poliție, Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei cît și membrii Celulei de Criză sunt în permanentă supraveghere a fluxului de refugiați, fiind constituit Centrul de plasament temporar în cadrul Taberei de vară „Emanuel”, amenajate 6 puncte de colectare a donațiilor și identificați agenți economici care îi asigură cu alimente, iar la moment se pregătesc noi locații pentru a interveni prompt în cazul creșterii numărului acestora.
Pe lîngă aceasta, se monitorizează staționarea refugiaților la rude sau familii voluntare care le-au oferit adăpost gratis.
Totodată, reamintim despre existența Centrului Unic de Gestionare a Crizei la care puteți apela 24h/24 la următorul număr de telefon: 067277152