Noutăți

Ziua Autonomiei Locale sărbătorită la Sîngerei

Festivitatea dedicată Zilei Autonomiei Locale și a lucrătorului din administrația publică locală s-a desfășurat în incinta Casei Raionale de Cultură „Nicoale Iorga”.

La eveniment a fost prezentă conducerea raionului în persoana vicepreședinților Iulian Erimei și Ivan Orlovschi, secretarul Consiliului raional, Mihaela Luca, președintele Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din RM, președinții Comisiilor Consultative de specialitate, Oleg Cernei, Vasile Luca, consilieri raionali, șefi ai direcțiilor și secțiilor Consiliului raional, edili locali, secretari și funcționari.

Într-o atmosferă solemnă, oficialii au adresat sincere mesaje de felciitare, accentuînd valoarea incontestabilă a lucrătorilor din administrația publică locală care ghidați de profesionalism, devotament și implicare sunt zi de zi în serviciul cetățeanului.

În alocuțiunea sa, vicepreședintele raionului, Iulian Erimei a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care sunt implicați în misiune onorabilă de a activa în beneficiul societății, contribuind zi de zi pentru a crea condiții pentru o viață mai demnă iar în semn înaltă apreciere și recunoștință pentru responsabilitate și dăruire de sine, dedicație și fidelitate față de profesie, contribuție esențială în gestionarea și rezolvarea provocărilor zilnice întru bunăstarea cetățenilor și a comunității, a înmînat primarilor și secretarilor Diploma de gratitudine a Consiliului raional Sîngerei.

Subliniem că Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală a fost instituită prin Hotărîrea Guvernului RM nr.75 din 8 februarie 2012. Data nu a fost aleasă întîmplător – la  februarie 1998 a intrat în vigoare Carta Europeană a Autonomiei Locale, semnată și ratificată de Republica Moldova cu un an mai devreme.

Festivitatea a fost moderată de Anastasia și Valeriu Rusu și a culminat cu un concert extraodinar susținut de Fanfara Casei Raionale de Cultură, dirijor Ion Nisfoianu, ansamblul de dansuri populare „Brîuleț”, coregraf Alexandru Bălănici, interpretul de muzică populară, Vasile Cojocaru, interpreta de muzică populară și ușoară, Larisa Bucur și interpretul de muzică ușoară, Sergiu Petrov.