Media, Noutăți

Ziua Fructelor la Căzănești

La data de 7 iulie 2023, dl Iulian Erimei, Vicepreședintele raionului, împreună cu Serviciul Agricultură și Cadastru și cu pomicultori din teritoriul raionului, la invitația Asociației Producătorilor și Exportatorilor de fructe „Moldova  Fruct”, a participat la cea de-a cincea ediție a Expoziției Specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”.  Măsura s-a desfășurat în localitatea Căzănești, raionul Telenești. La eveniment au participat dl Vladimir Bolea, Vicepremier, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, dl Vitalie Gorincioi, Președintele Moldova Fruct, Dumitru Alaiba, Vicepremier, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, dl John Riordan, Director interimar, USAID Moldova, Dl Nicolaie Pascal, Directorul Prodcar SRL, gazda evenimentului. În mesajele de salut s-a vorbit despre importanța horticulturii republicii,despre  multiplile probleme cu care se confruntă ramura în ultimul timp, ce țin de realizare și cheltuieli enorme pentru întreținere, despre necesitatea schimbărilor ș.a.

În cadrul expoziției și-au prezentat inovațiile peste 50 de companii locale și internaționale care s-au axat în special pe soluțiile inteligente de protecție a livezilor,  echipamente și inovații pentru lucrări mecanizate, sisteme moderne de irigații, depozitare, ambalare, certificarea fructelor și multe altele.

La dispoziția participanților la eveniment au fost puse numeroase loturi demonstrative, standuri, seminare instructive.

Mulțumim mult organizatorilor pentru recomandările foarte utile și sperăm că astfel de evenimente vor contribui la creșterea prestigiului pomiculturii și vor fi de real folos atît pentru pomicultorii începători cît și pentru cei mai experimentați.