Noutăți

Ziua Independenței sărbătorită la Sîngerei

În dimineața de 27 august, melodiile de fanfară au dat de înțeles că în raionul Sîngerei se celebrează “Ziua Independenței”.

Pentru început, în semn de recunoștință pentru cei care au apărat independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în războiul de la Nistru, au fost depuse flori la Ansamblul comemorativ “Pietate”, de către conducerea raionului și orașului Sîngerei, funcționarii direcțiilor, secțiilor și serviciilor subordonate Consiliului raional Sîngerei, șefii structurilor descentralizate și desconcentrate.
Ulterior, programul a continuat cu “”Parada Cetățenilor” și spectacolul muzical pe scena improvizată din scuarul Casei raionale de Cultură “Nicolae Iorga”. Menționăm că pe parcurs, discursuri în fața celor prezenți au rostit dl Grigore Corcodel- președintele raionului Sîngerei, dl Mihail Banaru – șef-interimar Inspectoratul de Poliție Sîngerei și dna Olga Timofeev – șef Secție administrative-militară. Pe lângă frumoasele urări aduse cu prilejul sărbătorii naționale, cei care care au manifestat devotamentul patriotic pe câmpul de luptă din Transnistria, s-au ales cu diplome și medalii din partea autorităților publice locale și centrale.
Menționăm că festivitatea a fost moderată de prezentatorii Valeriu și Anastasia Rusu, iar buna dispoziție, zâmbetul cetățenilor a fost conturat de interpreții și dansatorii din raionul nostru.
An de an această sărbătoarea ne dă de înțeles că în istoria oricărei națiuni există evenimente care îi determină soarta și viitorul ei, astfel 27 august este ziua gloriei și onoarei noastre, amintirea trecutului și mândria pentru prezent. Azi putem spune că în ultimul timp, s-a schimbat atât țara, cât și oamenii care trăiesc în ea, dar dorința fiecăruia dintre noi de a locui într-un stat liber și pașnic a rămas neschimbată.