Noutăți

Ziua Independenței

Sunetele de fanfară au anunțat în această dimineață cei 32 de ani de Independență a Republicii Moldova, moment de reflectare asupra parcursului trecut și de privire către viitorul plin de posibilități.

Evenimentul festiv a debutat la Complexul Comemorativ „Pietate” unde în semn de recunoștință pentru eroii care au apărat independența și intergritatea teritorială a Republicii Moldova în războiul de pe Nistru, conducerea raionului, secretarul Consiliului raional, consilieri raionali, funcționari ai entității și cetățeni, au adus florile recunoștinței.
Ulterior, cei prezenți s-au deplasat în Casa raională de Cultură “Nicolae Iorga” iar alocuțiunile rostite de oficiali și reprezentanții comunității au adăugat însemnătate și conținut evenimentului, evidențiind sacrificiul și devotamentul patrioților care au luptat pentru independență.
Evenimentul festiv, moderat de Valeriu și Anastasia Rusu și susținut de artiștii din raion, s-a desfășurat într-o atmosferă de bucurie și unitate, aducând împreună comunitatea pentru a celebra trecutul și a îmbrățișa viitorul.
Mândria pentru independență și dorința de a trăi într-un stat liber și pașnic rămân pietre de temelie în evoluția și dezvoltarea unei națiuni.