Noutăți

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

‼Astăzi, 27 ianuarie, marcăm Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, ne aducem aminte de tragicele clipe prin care au trecut victimele Holocaustului, iar în semn de păstrare a memoriei, Președintele raionului, Cristian Cainarian, vicepreședinte Vera Serbușca, însoțiți de primarul comunei Pepeni, Oleg Cernei, primarul or. Sîngerei Arcadie Covaliov ,funcționarii primăriei cât și elevii Liceului Teoretic”Alexandru Agapie” , au depus flori la monumentul „Mama Îndureraților” din comuna Pepeni.

👉Holocaustul rămâne în continuare un episod întunecat și dureros atât în istoria națională, cât și în istoria europenă. Este termenul utilizat pentru a descrie uciderea a circa 6 milioane de evrei pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, 300 din ei fiind îngropați în com.Pepeni. Milioane de femei, vârsnici și suflete de copii nevinovați și-au pierdut viața, fiind supuși unor chinuri îngrozitoare.
🙏Trebuie să învățăm cum să combatem ura, intoleranța și discriminarea sub toate formele lor. Trebuie să învățăm cum să respectăm diversitatea și să promovăm incluziunea. Trebuie să învățăm cum să construim o lume mai bună, o lume bazată pe pace, justiție și respect pentru drepturile omului.
📌Holocaustul ne-a arătat ce se poate întâmpla atunci când ura și intoleranța sunt lăsate să scape de sub control. De aceea, este datoria noastră să nu uităm niciodată această lecție și să luptăm pentru o lume mai bună, o lume în care toți oamenii sunt egali și liberi.