Noutăți

Ziua profesională a lucrătorului din învățămînt

E toamnă, e octombrie, luna cînd sunt omagiați cei ce păstrează cu sfințenie trecutul și zidesc viitor, cei ce dăruiesc cunoștințe și contribuie la formarea a mii de generații … DASCĂLII, mereu cu speranța brăzdată pe chip și încrederea că pot realiza lucruri mărețe.

În această zi deosebită, Casa de Cultură „Nicoale Iorga” a găzduit peste 300 de profesori, învățători, educatori și directori ai instituțiilor de învățămînt din raion, prezenți pentru a celebra „Ziua profesională a lucrătorului din învățămînt”.
Importanța festivității, a fost accentuată de prezența președintelui raionului Grigore Corcodel, vicepreședintelui Iulian Erimei, șefului Direcției Educație Maria Bajura, consilierul raional Oleg Cernei, starețul Mănăstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel din s. Bocancea, arhimandritul Pahomie Jugănaru, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate și funcționari din cadrul Consiliului raional.
Rînd pe rînd, cei prezenți au subliniat importanța valorilor promovate de cadrele didactice, iar buchetele de flori și aplauzele furtunoase au făcut ca festivitatea să devină mai specială.
Ulterior, în semn de apreciere pentru realizările obținute în activitatea profesională, munca rodnică și îndelungată în domeniul învățămîntului, merite deosebite în promovarea politicii de stat, contribuție substanțială în susținerea cadrelor didactice și îmbunătățirii bazei tehnico-materiale a instituțiilor de învățămînt, precum și cu prilejul sărbătorii profesionale, dna Maria Bajura, a înmînat Diplome și premii.
În alocuțiunea sa, președintele raionului a accentuat rolul dascălilor în formarea noilor generații, în educarea viitorului, citînd următoarele „Școala va fi școală cînd omul va fi om și statul va fi stat”.
Totodată, drept recunoaștere a meritelor deosebite dovedite prin competență profesională, pentru munca nobilă, responsabilitate și fidelitate față de profesie, pentru efortul zilnic depus în educația tinerii generații, dăruire și rezultate remarcabile în activitate, precum șu cu ocazia zilei profesionale, Grigore Corcodel, a înmînat Diploma de merit a Consiliului raional Sîngerei.
Un moment deosebit, a fost decernarea președintelui raionului Grigore Corcodel cu medalia Voievodului Ștefan cel Mare și Sfînt, în semn de recunoștință pentru activitatea sîrguincioasă spre binele și întru urmărirea bisericii ortodoxe din Moldova de către Președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Republica Moldova, arhimandritul Pahomie Jugănaru.
Condusă cu mult profesionalism de către moderatorii Valeriu și Anastasia Rusu, sărbătoarea a culminat cu un concert impresionat susținut artiștii și ansamblurile autohtone. Surpriza evenimentului fiind inconfundabila interpretă, Anișoara Puică.