Noutăți

Ziua profesională a lucrătorului medical și farmacistului

🙏Lucrătorii medicali sunt adevărați eroi ai sănătății, dedicându-și viețiile profesionale pentru a oferi îngrijire și ajutor celor care au nevoie.

📌În acest context, astăzi în incinta Casei raionale de Cultură “Nicolae Iorga” din or. Sîngerei a avut loc un eveniment de excepție dedicat Zilei profesionale a lucrătorului medical și farmacistului.

👉La festivitate, au participat președintele raionului, Cristian Cainarian, vicepreședinta raionului, Vera Sebușca, președintele Comisiei pentru învăţămînt, cultură, sport, tineret, ocrotirea sănătăţii, probleme sociale, turism şi culte Ion Roșca, primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, șef adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, Igor Curca, șefa-interimară a IMSP “Centrul de Sănătate Sîngerei” Eleonora Tartacovschi, directorul IMSP “Spitalul raional Sîngerei”, Vitalie Tabarcea cât și lucrători medicali care își dedică întreaga existență misiunei nobile de a salva vieți omenești.

📣În discursul său, președintele raionului Cristian Cainarian , a subliniat despre înalta considerație și gratitudinea pentru responsabilitatea, profesionalismul, munca asiduă și dăruirea de sine a lucrătorilor medicali în serviciul ocrotirii sănătății și al umanității. Totodată dumnealui a adus cuvinte de recunoștință eroilor în halate albe care sunt zi de zi alături de pacienți, pentru a le oferi ajutor și a salva vieți.

➡️Ulterior, Vitalie Tabarcea – șef Secție Administrație Publică a dat citire dispoziției președintelui prin care s-au decernat Diplome de gratitudine în semn de recunoștință și apreciere pentru profesionalism și verticalitate, curaj și rezistență, muncă asiduă, devotament și dedicație, dăruire totală și exigență față de sine, performanțe deosebite obținute în prestarea serviciilor medicale, pentru vieți salvate, implicarea și contribuția personală adusă la îmbunătățirea sistemului medical, precum și cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului.

În continuare, cuvinte de laudă lucrătorilor medicali au mai fost rostite și de către Igor Curca, șef adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, care a dat citire ordinului Ministrei Sănătății, prin care la fel au fost acordate Diplome, președintele Comisiei consultative învăţămînt, cultură, sport, tineret, ocrotirea sănătăţii, probleme sociale, turism şi culte Ion Roșca, primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, șef IMSP “Centrul de Sănătate Sîngerei” Eleonora Tartacovschi, director IMSP “Spitalul raional Sîngerei”, Vitalie Tabarcea.

Ținem să menționăm că atmosfera festivă a fost creată de invitata specială Tatiana Turtureanu.