Noutăți

Ziua profesională a lucrătorului medical și farmacistului

Astăzi, Casa raională de Cultură “Nicolae Iorga” din or. Sîngerei a fost gazda unui eveniment de excepție dedicat Zilei profesionale a lucrătorului medical și farmacistului.

La festivitate a participat vicepreședintele raionului, Ivan Orlovschi, secretarul Consilului raional, Mihaela Luca, consilierul raional Oleg Cernei, reprezentantul Guvernului în teritoriu, primari ai localităților, medici, asistenți medicali, farmaciști și funcționari publici din cadrul Consiliului raional.
Ivan Orlovschi, a evidențiat rolul primordial al Celor ce își dedică întreaga existență misiunei nobile de a salva vieți omenești, fiind accentuate frumoasele virtuți omenești cu care sunt înzestrați.
Ulterior, Vitalie Tabarcea – șef Secție Administrație Publică a dat citire dispoziției vicepreședintelui raionului prin care s-au decernat Diplome de gratitudine în semn de recunoștință și apreciere pentru profesionalism și verticalitate, curaj și rezistență, muncă asiduă, devotament și dedicație, dăruire totală și exigență față de sine, performanțe deosebite obținute în prestarea serviciilor medicale, pentru vieți salvate, implicarea și contribuția personală adusă la îmbunătățirea sistemului medical, precum și cu prilejul Zilei Lucratorului Medical si a Farmacistului.
În continuare, Cristian Căinărean, șef adjunct al OT Bălți al Cancelariei de Stat, a dat citire ordinului Ministrului Sănătății, prin care la fel au fost acordate Diplome.
Cuvinte de admirație și laudă au mai fost rostite de președintele Comisiei consultative pentru Economie, finanțe și buget, Oleg Cernei, șef IMSP “Centrul de Sănătate Sîngerei” Eleonora Tartacovschi, director-interimar IMSP “Spitalul raional Sîngerei”, Vitalie Tabarcea, șef Centrul de Sănătate Publică, Gheorghe Balea (care la fel a apreciat munca angajaților prin menționarea cu diplome).
Deosebita sărbătoare a fost moderată de Valeriu și Anastasia Rusu, iar atmosfera festivă a fost creată de invitații speciali, Corina Țepeș și Costi Burlacu.
Anume ei au dedicat cîntece speciale tuturor lucrătorilor medicali și au adus sunetele gratitudinii în sufletul fiecăruia.