Noutăți

Ziua Silivicultorilor sărbătorită la Sîngerei

Astăzi, în pitorescul sat Rădoaia, profesioniștii din domeniul și-au unit forțele pentru a sărbători cu bucurie și recunoștință Ziua Silvicultorului.

Alături de dumnealor, la festivitate a participat vicepreședintele raionului Sîngerei, Iulian Erimei, care a adus un omagiu și apreciere silvicultorilor care se dedică cu pasiune protejării și gestionării pădurilor din această regiune frumoasă.
Evenimentul a început cu ceremonia de deschidere în care Ion Rusu, șef Întreprinderea pentru Silvicultură Bălți, Vitalie Frunză, inginer silvic șef, Antoniana Fotescu, președintele sindicatului Întreprinderea Silvică Bălți, silvicultori și specialiști din domeniu, au ținut discursuri pentru a sublinia importanța muncii silvicultorilor în menținerea echilibrului ecologic și în asigurarea sustenabilității resurselor forestiere.
De asemenea, s-a făcut un apel la conștientizarea tuturor privind responsabilitatea noastră colectivă în protejarea mediului înconjurător.
Unul dintre punctele culminante ale sărbătorii a fost recunoașterea meritelor și eforturilor depuse de silvicultorii locali. Acești eroi ai pădurii au fost premiați și aplaudați pentru contribuția lor inestimabilă la conservarea pădurilor și la menținerea biodiversității locale.