Fără categorie, Media, Noutăți

Noi oportunități pentru femeile antreprenori din domeniul agriculturii

Azi la data de 21.03.2023, în incinta Consiliului raional Sîngerei, a avut loc vizita de lucru a reprezentanților  PNUD care au prezentat lansarea proiectului ”Sprijin de urgernță pentru productorii agricoli în contextul crizei socio-economice și energetice”.

Ședința a fost prezidată de Vicepreședintele raionului Sîngerei, Iulian ERIMEI, deasemenea au fost prezenți specialiștii Serviciului Agricultură și Cadastru și specialiștii Direcției Economie, Atragerea Investițiilor și Eficiență Energetică care au fost familiarizați cu detaliile proiectului respectiv.

Acest proiect prevede acordarea ajutorului nerambursabil micilor producătoarea  din domeniul agricol pentru implementarea soluțiilor de tranziție la energia regenerabilă și a tehnologiilor eficiente energetic. Activitățile proiectului vor sprijini redresarea socio-economică pe termen lung, securitatea energetică și reziliența energetică a întreprinderilor conduse de femei. Deasemenea, reprezentanții PNUD au menționat că proiectul este la faza de început după care urmează lansarea proiectului, sesiunile de instruire pentru completarea corectă a cererilor de finanțare și faza finală: selectarea cererilor cîștigătoare cu finanțarea lor ulterioară. Acest proiect este adresat și ONG-urilor care activează în domeniul ocrotirii mediului.Cîștigătorii vor beneficia de granturi în mărime de 6 mii dolari pentru producătoarele micro și 18 mii dolari pentru producătoarele mici și mijlocii din raioanele Sîngerei, Telenești, Ungheni, Șoldănești, Briceni, Hîncești.

La finele ședinței reprezentanții PNUD au solicitat susținere în privința desiminării informațiilor prezentate și la organizarea ședințelor de informare pentru a acoperi o arie mai mare și pentru a avea mai mulți beneficiari.