Fără categorie

Ședința lucrativă privid abordarea soluțiilor tehnice pentru proiectul AAC din raionul Sîngerei.

👉Consiliul raional Sîngerei a găzduit astăzi ședința de lucru privid abordarea soluțiilor tehnice pentru proiectul AAC din raionul Sîngerei.
În cadrul acesteia, alături de președintele raionului Sîngerei, Cristian Cainarian au participat deputatul în Parlamentul RM, Gheorghe Ichim, reprezentanții ADR Nord, ai companiei de proiectare care a elaborat documentația tehnică pentru 2 proiecte de execuție, reprezentanții Operatorului de servicii AAC, or. Sîngerei, edilii locali din or. Sîngerei, s. Rădoaia, com. Izvoare, com. Drăgănești, com. Cotiujenii Mici, com. Grigorăuca, com. Copăceni și com. Prepelița.
📌Pe parcurs au fost discutate chestiuni privind analiza stării actuale a rețelelor interne de alimentare cu apă în 8 APL beneficiare din cadrul proiectului; necesitatea actualizării documentației tehnice pentru 2 proiecte de execuție în sectorul AAC, elaborate în anul 2014: 1)„Apeduct magistral pentru localitățile Rădoaia- Izvoare-Drăgănești-Cotiujenii Mici, r.Sîngerei din conducta Bălți – Sîngerei”; 2) „Apeduct Sîngerei – Grigorăuca – Copăceni – Prepelița, r. Sîngerei”.
Totodată, au fost abordate soluții tehnice pentru redactarea Cererii complete de finanțare din domeniul AAC a raionului Sîngerei și analizate oportunitățile de regionalizare și gestionare eficientă a serviciilor de alimentare cu apă în localitățile beneficiare ale proiectului.
📣În urma discuțiilor, a fost evidențiată necesitatea vizitelor în teren în localitățile beneficiare, în scopul evaluării stării rețelelor interne de alimentare cu apă, după care toți actorii implicați urmează să se întrunească într-o nouă ședință.